Om

Kasopaja

Kasopaja. Det er svært at finde på noget der favner alt det jeg brænder for. Fotografi, makeup og den gode historie. De fleste kender Cassiopeia (Kasopaja) som stjernebilledet på himlen. Foran kameraet er man stjernen. Cassopeia er også den mytiske fortælling om den smukkeste dronning, Cassiopeia, der ved sin død blev dømt til at hænge med hovedet ned af på himlen halvdelen af året, for sit hovmod. En ægte historie om kærlighed, forfængelighed, mord og stjernehimlen er en sjov parallel til fotografiet, skøn makeup og special effects makeup. Derfor blev navnet til Kasopaja.

Mytologien om Cassiopeia (Kasopaja)

I græsk mytologi var Cassiopeia (Kasopaja) Cepheus af Etiopiens dronning. Deres datter Andromeda var kendt for sin skønhed, og Cassiopeia mente om sig selv, at hun var smukkere end nereiderne, havguden Poseidons døtre. Som straf for hendes hovmod dømte han hendes datter Andromeda til at stå lænket til en klippe, hvor et søuhyre ventede på hende. Perseus, der lige havde dræbt gorgonen Medusa, aftalte med Andromedas forældre, at han kunne gifte sig med pigen, hvis han dræbte søuhyret, før det dræbte hende. Det lykkedes ham, og hendes forældre arrangerede brylluppet, da Phineus dukkede op og hævdede sin ret til bruden. Han fik støtte af Cassiopeia og Cepheus, men Perseus tog livet af dem ved at vise dem Medusas afhuggede hoved. Poseidon placerede de døde blandt stjernerne – Cassiopeia med hovedet nedad det halve af året, som straf for sin forfængelighed.

/Wikipidia

Fotografiet

Fotografiet har altid været mit omdrejnngspunkt. Helt fra jeg som ung stod i mørkekammeret og brugte mine lommepenge på fotopapir. De billeder og historier man kan skabe via fotografi er en fantastisk måde at være kreativ på, og efter fotografiet er blevet digitalt er det kun blevet endnu mere tilgængeligt og der er åbnet op for mange flere kreative muligheder.

Senere er jeg uddannet som Makeup artist. Som makeupartist synes jeg den mytiske fortælling om Cassiopeia, historien om skønheden der hænger med hovedet nedad det halve af året, for sit hovmod, og den blodige historie om kærlighed er en sjov parallel til skøn makeup og special effects makeup. Derfor blev navnet til Kasopaja.

Mytologien

I græsk mytologi var Cassiopeia Cepheus af Etiopiens dronning. Deres datter Andromeda var kendt for sin skønhed, og Cassiopeia mente om sig selv, at hun var smukkere end nereiderne, havguden Poseidons døtre. Som straf for hendes hovmod dømte han hendes datter Andromeda til at stå lænket til en klippe, hvor et søuhyre ventede på hende. Perseus, der lige havde dræbt gorgonen Medusa, aftalte med Andromedas forældre, at han kunne gifte sig med pigen, hvis han dræbte søuhyret, før det dræbte hende. Det lykkedes ham, og hendes forældre arrangerede brylluppet, da Phineus dukkede op og hævdede sin ret til bruden. Han fik støtte af Cassiopeia og Cepheus, men Perseus tog livet af dem ved at vise dem Medusas afhuggede hoved. Poseidon placerede de døde blandt stjernerne – Cassiopeia med hovedet nedad det halve af året, som straf for sin forfængelighed.

  • Kilde Wikipidia

Konkurrencefotografiet

Siden slutningen af 2015 har jeg deltaget i internationale konkurrencer og har de sidste par år haft den fornøjelse og ære, at være udpeget som dommer ved flere danske og internationale konkurrencer. Desuden har jeg holdt foredrag rundt om i DK i flere fotoklubber.

Gør det mig så til super fotograf?

Nej, det gør det ikke. Langt fra. Men det betyder, at jeg nogle gange får lavet nogle billeder som andre end mig selv synes om og de bedste billeder er blevet udstillet rundt om i verden. Og så er det er et rart skulderklap at få, hvilket er den primære årsag til jeg gør det.  Det er altid dejligt at lave noget andre folk også godt kan lide. En side gevist er også, at jeg gennem årene har fået et godt netværk af andre fotografer, på tværs af landegrænser.

Gennem konkurrencerne kan man samle point sammen til fotografiske titler.

For dem det interesse, har jeg opnået følgende titler.

FIAP – The Internatinal Federation of Photographic Art

NFFF – Nordisk forbund for fotografi

SDF – Selskabet for Dansk Fotografi