Menu

Fotograf Una Streit Larsen

Una Streit Larsen er en anerkendt dansk fotograf med base og fotoatelier i Valby, København. Hendes fotograferingsrejse startede allerede i skoledagene, hvor hun samlede sine første erfaringer sammen med veninderne, der agerede som modeller. Efter en pause fra fotografering vendte hun tilbage til feltet med det digitale kamera i efteråret 2015 og deltog for første gang i en international konkurrence.

Una har en passion for at fotografere mennesker og udforsker en lang række portrætstilarter – fra det rå og autentiske til det polerede og redigerede. Hun beskæftiger sig også med nøgenkunst, nudeart, hvor kroppens kurver og muskulatur skaber billedet. Hendes inspiration kommer fra observation af mennesker og naturen omkring hende, hvilket er grundlaget for udviklingen af hendes ideer og nye projekter. Hun har præsenteret sine projekter i solo udstillinger på Brøndbys Kulturhuse tre gange.

Una er også en dygtig koncertfotograf, der dækker begivenheder i hele Danmark. Over årene har hun fotograferet både danske og internationale kunstnere. Siden 2015 har hun gradvist deltaget i konkurrencefotografering og har i de senere år også fungeret som dommer i både danske og internationale fotokonkurrencer.

Hun har opnået flere titler og udmærkelser, herunder Nordisk Stormester i Fotografi af graden platin, NSMiF/p og en Master, MNFFF/B fra The Nordic Society of Photography og en “Excellence FIAP” (EFIAP) hos det franske forbund, Fédération Internationale de l’Art Photographique. Hun har også modtaget guld-, sølv- og bronzemedaljer i forskellige danske og internationale konkurrencer og har haft en markant placering i det individuelle mesterskab i Den Nationale 2019, som hun også har været dommer for et par gange. Hendes arbejde omfatter et bredt udvalg af fotos, med en forkærlighed for koncertfotografi og portrætter, herunder iscenesatte modelbilleder og nudeart.

Una Streit Larsen – Foto: Jakob Kjøller

Hvad siger hun selv:

Når jeg læser ovenstående sammendrag om mig, bliver jeg sådan set lidt forlegen, for det får det til at lyde som om jeg er en eller anden superstar, der kan det hele. Det er jeg absolut ikke. Men jeg kan rigtig godt lide at fotografere og glæder mig altid oprigtigt over det, når andre mennesker også godt kan lide det jeg laver. Når alt kommer til alt,