Menu

Derfor kalder jeg det Kasopaja

Navnet er efter inspiration fra den græske mytologis historie om Cassiopeia, dog med en lettere “fordanskning” fordi jeg har valgt at omskrive navnet Cassiopeia til Kasopaja, så det bliver stavet som det udtales.

Cassiopeia, en konstellation kendt for sin særprægede ‘W’-form på nattehimlen, og jeg synes det er. en god metafor for flere aspekter af fotografi, modeller, beauty makeup og special effects makeup. Denne konstellation, opkaldt efter en skønhed fra den græske mytologi, fremstiller en kobling til den visuelle kunst og æstetik, som er hjørnestenene i fotografi og modelarbejde.

I fotografi repræsenterer Cassiopeia den kunstneriske balance mellem lys og skygge, nøjagtig som stjernerne der skinner mod nattehimlens mørke. Fotografiet handler også om lys, at formgive og skabe nuancer, skygger og kontraster.

For modeller symboliserer Cassiopeia elegance og stolthed – nøglekvaliteter for en model, der står foran kameraet. Ligesom Cassiopeia, som ifølge myten var kendt for sin skønhed, skal en model turde vise sig frem foran kameraet, for at skabe en overbevisende tilstedeværelse på et billede.

Jeg er uddannet makeupartist, og makeuppens verden kan også spejle Cassiopeia’s fortælling. Ligesom Cassiopeia, der ifølge legenden blev straffet for sin forfængelighed, er makeup en balancekunst – det handler om at fremhæve skønhed uden at overskygge den naturlige charme eller man kan bruge sfx makeup til at lave illusioner. Makeup artister bruger deres færdigheder til at skabe illusioner og forbedringer, præcis som stjernerne i Cassiopeia skaber billeder og fortællinger på himlen.

Lidt mere lavpraktisk, kan jeg bare godt lide navnet Kasopaja. Hos mig er alle der kommer ind af døren en stjerne.

I græsk mytologi var Cassiopeia Cepheus af Etiopiens dronning. Deres datter Andromeda var kendt for sin skønhed, og Cassiopeia mente om sig selv, at hun var smukkere end nereiderne, havguden Poseidons døtre. Som straf for hendes hovmod dømte han hendes datter Andromeda til at stå lænket til en klippe, hvor et søuhyre ventede på hende. Perseus, der lige havde dræbt gorgonen Medusa, aftalte med Andromedas forældre, at han kunne gifte sig med pigen, hvis han dræbte søuhyret,
før det dræbte hende. Det lykkedes ham, og hendes forældre arrangerede brylluppet, da Phineus dukkede op og hævdede sin ret til bruden. Han fik støtte af Cassiopeia og Cepheus, men Perseus tog livet af dem ved at vise dem Medusas afhuggede hoved. Poseidon placerede de døde blandt stjernerne – Cassiopeia med hovedet nedad det halve af året, som straf for sin forfængelighed.
Kilde Wikipidia